La gestió d’un menjador escolar passa per oferir uns menús saludables, cuidant els detalls i amb el màxim rigor de qualitat i seguretat alimentària. Però també cal aprofitar aquest espai per a ensenyar-los tot els hàbits respecte l’alimentació i divertir-nos durant l'hora d'esbarjo. Combinem l'experiència en el sector de l'alimentació amb l'educació en valors a través del lleure.
 

Els pilars de la nostra cuina:1.
La nostra cuina es basa en la dieta mediterrània, gustosa, nutritiva i variada. 


2.  Menús més saludables i sostenibles basats en la presència d’aliments ecològics i de proximitat.

 
3. Elaborem dietes i menús especials per a infants celíacs, amb al·lèrgies o intoleràncies.


4. Complim amb les normatives d'higiène i salut alimentària per garantir la màxima seguretat en el servei

5.  Àpats festius per trencar rutines i treballar les tradicions culinàries del nostre territori.

6. Oferim menús adaptats a les necessitats de cada infant en funció de l’edat.

Projecte cuina climàtica: impulsem una cuina més sostenible.


Els menjadors de Quàlia han estat escollits per participar en el projecte Cuina Climàtica de l’Associació Menjadors Ecològics de Catalunya. Un projecte pilot que té com a objectiu oferir menús més saludables, sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient.  Consumim diàriament aliments ecològics i de temporada, que estiguin elaborats per productors del territori. Formar part del projecte ens ha permès reformular el tipus de menús que oferim, sobretot pel que fa a l'elevat consum de proteïna animal. La cuina climàtica és un pas més cap a un consum més conscient i responsable" 
 

"Participar en aquest projecte ens permet fer un treball de reflexió en relació a allò que mengem, d'on venen els productes dels menús que oferim, què s'ha necessitat per a elaborar aquells productes i quin impacte mediambiental ha tingut aquell procés en el canvi climàtic.

+ Saber-ne més


El menjador, cada dia una experiència!


El menjador és un espai on es fomenten els bons hàbits i es treballa l'autonomia. A més, oferim activitats dirigides durant l’hora d’esbarjo. Els monitors no són uns “vigilants”, sinó dinamitzadors. L’estona d’esbarjo és un espai més d’aprenentatge no formal i de convivència a partir dels valors del lleure.
 

Al menjador també aprenem hàbits saludables i de comportament, així com els valors del lleure durant l'estona d' 'esbarjo.

+ Com és un dia als menjadors de Quàlia?