EL PROJECTE

Quàlia som una cooperativa de treball associat especialitzada en l’àmbit del lleure i l’educació. Quàlia neix el 2011 de la mà del Grup Alba i es constitueix com a cooperativa el 2019, dins del Grup Alba, grup d’entitats d’economia social. Apostem per una organització cooperativista sense ànim de lucre, d’economia i iniciativa social, com a proposta alternativa al model de societat actual. Treballem des d’un punt de vista integral amb la màxima qualitat, combinant l’experiència en el sector de l’alimentació i la restauració col·lectiva amb l’educació en valors a través del lleure. Oferim serveis a persones, famílies, entitats, escoles i administracions que se sentin identificades amb els valors del nostre projecte. 


MISSIÓ

Entenem l’educació no formal com un espai d’educació en valors, un temps de creixement personal, creatiu, d’aprenentatge i diversió.


DECÀLEG D'INTENCIONS

1. El lleure com a eina d'aprenentatge. Promovem l’autonomia, la socialització i la participació a través del lleure per tal de desenvolupar les capacitats i els interessos de les persones. 


 

2. El lleure com un mitjà de transformació social. Volem fer del lleure inclusiu un mitjà per a la transformació social a través de l’apoderament de les persones i la participació comunitària.


 

3. Alimentació saludable. Oferim uns menús equilibrats, amb productes ecològics, de proximitat i de qualitat, adaptats a les edats de cada infants i realitzats per un nutricionista professional.


 

4. Bons hàbits. A tots els nostres espais treballem l’educació pels bons hàbits i les bones pràctiques relacionades amb el benestar, la seguretat, el respecte i la higiene personal.

 

5. Treball en xarxa. Fomentem el treball en xarxa entre entitats i institucions del territori que comparteixen els mateixos objectius per crear sinergies, aliances i treballar amb eficàcia.

 

6. Respecte. Fomentem la convivència i el respecte vers les persones amb diversitat funcional i problemes de salut mental i en promovem la inclusió.

 

7. Personal qualificat. Treballem amb monitors qualificats, amb experiència i coherents amb la nostra filosofia.
 

8. Comunicació directa amb les famílies i les persones. Mantenim informades a les famílies i a les persones i al corrent de totes les nostres activitats i model.
 

9. Responsabilitat social. Vetllem per la inclusió laboral amb la contractació de persones en risc d’exclusió social i promovem la inclusió de tots els col·lectius.

10. Compromís mediambiental. Definim accions i mesures per reduir la nostra petjada mediambiental. Utilitzem recursos sostenibles, fomentem l’estalvi energètic, la reutilització i el reciclatge de residus i prevenim la contaminació.