Portem més de 8 anys oferint la gestió i organització de casals i esplais durant períodes vacacionals (Nadal, Setmana Santa i estiu) a centres educatius i AjuntamentsEntenem l'educació no formal com un espai d'educació en valors, un temps de creixement personal, creatiu, d'aprenentatge i sobretot divertit. Per això volem oferir als infants l’aventura de créixer i aprendre treballant en equip per a que esdevinguin persones solidàries, respectuoses i compromeses amb la societat. 

Els pilars dels nostres casals:


1. Temàtics.Treballem en base una temàtica al voltant de la qual giren les activitats que realitzarem durant el casal. És una forma de treballar que aposta per dotar de contingut a les activitats per estimular la imaginació i creativitat de l’infant; i, que ens permet treballar amb profunditat els valors que la temàtica escollida pugui aportar.

2. De proximitat i personalitzats. Treballem el coneixement del territori, ens adaptem a les demandes de les famílies usuàries, així com a les AMPA’s o Ajuntaments i fomentem el treball en xarxa com el consum de productes i serveis de proximitat o la contractació de persones del territori. 

 

3. Resposabilitat social. Els casalets de Qualia tenen un retorn socialment responsable en tres vessants: econòmica (el beneficis repercuteixen directament a l’Associació Alba), inclusió laboral (és vetlla per la contractació de monitors o auxiliars de monitors amb risc d’exclusió social) i inclusió social (és promou la inclusió de tots els col.lectius i d’infants amb diferents capacitats).


 

4. Creatius. Ens agrada generar espais on els propis infants siguin lliures a l’hora de generar manualitats, decoracions, fotografies, teatres, disfresses, cabanes, etc per desenvolupar la imaginació, la fantasia i la il·lusió.

5. Saludables. Treballar els hàbits saludables ens ajuda a créixer sans tant a nivell físic com psíquic. Promovem activitats de bons hàbits alimentaris, higiènics, esportius, socials i emocionals. 


 

6. Sostenibles. Promovent que els nens/es es relacionin amb el medi, per tal que arribin a valorar-lo i respectar-lo mitjançant sortides i el contacte amb la natura i matenim una relació d'equilibri i respecte amb el mateix.

7. Territori. Promovem la realització de casals en zones rurals i coneixem i ens adaptem a les necessitats, costums, tradicions de cada territori.

8. Participació. Els autèntics protagonistes dels casals de Qualia son els propis infants. Son els qui participen de les activitats i han de poder escollir què volen fer segons els seus interessos. També donem importància a les assemblees que realitzem amb ells i adaptar el que ells considerin.

Els mitjans parlen dels nostres casals:

Casals inclusius
Casal cooperatiu del Talladell