La gestió dels nostres menjadors escolars es basen en una cuina mediterrània, gustosa, nutritiva i variada, on els pilars fonamentals són les proteïnes vegetals i les llegums. Treballem per un consum responsable i sostenible amb productes de temporada, ecològics i de proximitat recolzant, en la mesura del possible, els productors locals. A més a més, el menjador també és un espai per aprendre, descobrir i conviure. Volem que els infants visquin una experiència única.

Cuina Climàtica


Formem part del projecte Cuina Climàtica de l’Associació Menjadors Ecològics de Catalunya. Un projecte pilot que té com a objectiu oferir menús més saludables i sostenibles basats en la presència d’aliments ecològics i de proximitat per tal de millorar la salut de les persones i del medi ambient. La Cuina climàtica té com a objectiu reduir la petjada mediambiental i el malbaratament alimentari i promoure la sobirania alimentària al territori. La nostra proposta es regeix pels següents principis:
 
  • Consumim diàriament de verdures de temporada i de proximitat.
  • Reduïm el consum de proteïna animal i potenciem el consum de proteïna vegetal ecològica.
  • El 40% dels aliments són de producció ecològica o són aliments comprats directament del productor local.

Participar en aquest projecte ens permet fer un treball de reflexió en relació a allò que mengem, l’origen dels productes que servim als menús, què hem necessitat per generar aquells productes i, per tant, com incideixen en el canvi climàtic. Aquesta idea va molt lligada als valors i compromís social de Quàlia i al que volem també transmetre als infants. 
 

La cuina climàtica és un pas més cap a un consum més conscient i responsable.